About Me

My photo
Johor bahru, Johor, Malaysia
Hye...! Just call me Reza.. im 19 currently @ Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan

Sunday, 27 November 2011

Love is Cinta...!

Love is cinta...!
Perkataan CINTA amat penting dalam kehidupan semua org..
Cinta kpd Allah
Cinta kpd Keluarga
Cinta kpd Kawan
Cinta kpd org tersyg... :)

Cinta bg aku adalah semasa aku di sekolah rendah lg kt S.K.T.P....!
Mase tu darjah 6...!
Satu hari aku terpandang satu awek ni cun...meletop la jugak...!
Asal dtg skola aku cari dye...
asal da nampak je da la cukup then masuk kelas...!

Tiap hari aku nampak dye and nk dekati die tp malangnya...
Time tu badan aku mcm ikan buntal so x de confident lew

Aku just tgok dye dr jauh je..x confident..mesti nanti ad org cakap..
Da la gemok..pendek ade hati nk usha awek...
Mase berlalu dr awal tahun ke akhir tahun....!
1 hari tu..1st time aku dpt dekati dye dgn jarak yg paling dekat..
YahoOOoooOO mcm bulan jatuh ke riba...riba lebar nk tahan bulan biar stay je kt riba..hehehe
Dye suruh sign kt Kain....hmmm maybe nampak pervert tp aku sign kt peha dye..hehehehe
Sukanya aku sampai pastu senyum je....!

Tahun 6 berlalu...semua naik ke Tingkatan 1 ade yg ke STF...ke SIGS...ke EC dan mcm2x
Tp aku x tau si die ni skola mane...
Sampai satu hari aku nampak die kt bustop ngan mak die.kn form 1 skola ptg....! dlm kul 11 kottt...then nanti ade bus dtg ....hehe
Aku gi situ nk naik bus juga ..
Walaupon skola dekat tp tgah hari berjalan..ma aiii..lencun badan hamba

Stiap hari aku awal kuar just nk tgok dye kt bustop..hehehe
Sampai time form 3....kawan2x aku ajak gathering time raya...tau x...Die ade..wOooOOohhOoo...!
Tp aku senyap je..x usha dye just memandang kecantikan die dgn hati je hehehehe
And time ni badan aku da susut mcm mat gian hahahaha....x pecaya tanye la kawan2x aku dr form 1 - form3...
Then after that aku pon lupa cmne aku ade number die...!
Aku txt die..!
Start dari tu die byk cite ngan aku....tp syg die da ad boy so aku tunggu je.....!

Then ade satu hari dye cite ade dak KL usha dye...dye ckp nk reject dak tu..tp x pandai..
So..aku pon masuk la idea..."ape kata aku pura2x jadi bf kau...then kau ckp la ngan dak KL tu kau da ad bf..?" dye "ok".aku pon YaHooOo..haha

Hmmm time form 4 aku ok je ngan die,....kitorang siap gi buka puase bersama lagi tp ade ramai lagi la yg ikot..hehehe
Dye dok depan aku yawww
mcm candelight dinner....dye minum Bandung...hehe

Ade 1 je perangai dye yg aku pelik...time makan suka sepak kaki aku...
Tapi...sebab aku suka dye..hahh x pe EVERYTHING FOR YOU la syg...hehehe
Time form 5 pown ade buka puasa...dye la da janji nk pakai baju sama....mcm ni mula-mula
die tanya nk pakai baju ape...aku ckp putih...then die ckp ok kita pakai baju sama..hehe
Aku ok je.....sampai mase dye txt ckp x de baju yg warna sama ngan aku..hmmmm
So sweet kn..die makan depan aku lagi..hehehe suka...suka...suka...suka.


Tapi..Die terluka hati bila dye tau aku txt dgn kwn die...!
Aku menyesal sesangat and buat mcm2x tok dptkan hati die balik...!
Hmmm skarang masih dalam fasa memujuk..hehe
Thats all what is mean by Love is cinta
Love for me is just loving this gurl.
Cinta untukku adalah cinta nya pada ku....!

2 comments:

  1. Best post ever ! :D But perhaps kalau kau boleh state nama budak ni lagi best :B

    ReplyDelete
  2. a'ah la ariza aq setuju giler dgn laserquest.. :))

    ReplyDelete