About Me

My photo
Johor bahru, Johor, Malaysia
Hye...! Just call me Reza.. im 19 currently @ Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan

Saturday, 26 November 2011

JB 146 A 075

JB 146 A 075...!
Angka keramat utk aku..!
Penentu Masa Depan yg membawa aku kpd cita2x yg selama ni aku kejar which to be a Pilot..hehehe

SPM...!
Itulah yg aku sedang hadapi...!
Hari2x yg kulalui memberi aku pengalaman yg berbeza-beza...!

Hari 1 SPM
Sebaik langkah dibuka...Salam diberi...mohon restu mak aku...!
Dalam hati duppp..dapp..duppp.dappppp
Hanya tuhan yg tahu...!

Masuk sekolah masyaallah Semua muka pucat je nk jawab paper..!
And normal la 1st day BM....!
Kalau x lulus...naya badan..heehehe

Masuk dewan...dlm hati Ya allah betul ke aku da nk jawab SPM ni..cm x caye je....!
Sampai kt kerusi yg ditetapkan....berdiri dulu...then after di arah duduk baru duduk....!
Pappp kertas BM pengawas letak atas meja aku..!
Aku x sentuh kertas tu..berdebar...takut soalan yg keluar susah....!

Then Pengawas Peperiksaan bg arahan..1
''CALON BOLEH MULA MENJAWAB SEKARANG''
Zrupp ....Zraappp aku belek kertas tu....x de idea..
Dlm hati 'ya allah kenapa blank' aku pown guna teknik aku la nk cari idea...
Tido jap....tgah sedap tido ....Brappp pengawas dtg kejut and alhamdulillah aku dpt idea nk wt paper BM tuh...

Hari2x seterusnya Just nice ...Bi...Tassawur...Sejarah
Sampai hari ke4 ...hari tu Subjek Math...so aku mmg slalu bole jawab just focus paper 2...!
Jap agi paper 1 amik kau....15 soalan kot salah...semua tahu buat cuma careless.....haish...rugi2x..

Hari yg aku nanti2x kn Paper Agama...yahoOoooo..!
Aku jawab bersungguh-sungguh insyaallah dgn izin allah aku dpt keputusan yg baik..heheheh

Hmmm minggu kedua SPM..!
Minggu ni yg aku x tidur lena sebab paper Physics , Addmath...ya allah..!

Addmath aku sampai belajar dr pukul 8 pagi ngan membe aku dr Sekolah teknik JB yg pro addmath.....then sambung pukul 2 kt skola dgn ckgu Maryam (Pn.mary) ....then malam sambung lagi dgn Cikgu tusyen Balqis Omar..aku follow je...coz last cahnce aku nk study addmath...!
Alhamdulillah..add math aku improve Paper 1 dulu wt 10 soalan..skunk 21 soalan.....Paper 2 wt 5 soalan skunk 9..improve la jugak...hehehehe

Physics pulak....!
Bersengkang mata aku menelaah Physics.....!
Paper 1 :)
Paper 2 :s
Paper 3 :)))) 

Tp seksaan SPM belum tamat...!
Minggu ni 29.11.2011
Chemistry..and after that..yeayyyyyyyyyyyYYYY Im free but hanye tok 8 hari..sebab ade Paper EST pulok..haduiiii,....


Thats all about my life as a student....!

Jalan Kehidupan
Lahir Di Dunia -----> Sekolah Tadika------>sekolah rendah----->sekolah menengah----->Uni,matriks and mcm2x tempat sambung belajar----->kerja------>kahwin hehehehehehe

No comments:

Post a Comment