About Me

My photo
Johor bahru, Johor, Malaysia
Hye...! Just call me Reza.. im 19 currently @ Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan

Tuesday, 26 March 2013

Detik Terakhir


Tik tok tik tok .. 
Siang berganti malam
Hari berganti hari..
Detik berlalu pantas .. pejam celik eh da hampir 9 bulan aku kat matrik ni :))

Tinggal 4 minggu je lagi
Seksaan , bala , dugaan matrik ni ..
After that aku bebas ..yeayyyyyy


Macam2x perkara aku lalui kat sini
Dapat mcm2x pengalaman

Aku nak kata rindu tak juga
Macam2x jenis orang aku kenal kat sini
yang handsome...hodoh ..kurus.. gemok macam2x ada hahahaha


Serious talk .. aku ni kat sini agak mesra alam gak la..
Boleh kata aku kenal hampir semua student sini..
Bak kata abang aku "Kau kawan je dengan sesapa..yang penting jangan salah pilih kawan "
Betul juga kata dia ...
Bila aku nak minyak tolong ada je kawan yang betul2x boleh tolong tambah lagi tolong dalam akademik..

Physics = Loke Wei Cheng
Chemistry = Abbas 
Mathematic = Fuad 
Science Computer = Aku sendiri (Master of programming) eceyhhh hahaha

Alhamdulillah keputusan sem 1 aku memuaskan gak la even aku dah down before tu..
Betul kata ustaz "Kun Fayakun"
Allah beri aku peluang lagi tuk study
Aku dapat 3 pointer sem 1..

Even aku sangka aku dapat just 1.pointer je coz aku confient banyak buat silap time jawab exam final sem 1 ..

Kat sini banyak gak aku join sukan
macam Futsal , Bola sepak antara kluster , Bola tampar antara Kluster ,
Aku kira aktif gak la kat sini..
al maklum .. Ketua Siaraya la katakan. a.k.a Ketua Promosi segala event yang terjadi kat kolej ni kih kih kih



Tapi semua tu kenangan je ..
Lagi berapa minggu je ..semua tu da berakhir ..
Selamat Tinggal matrik hehe
  
Ni la gambar classmate aku yang sempat aku amik ...yang aku rase sekepala ngan aku :))))









Wish me luck for PSPM 2
Balik bawak 4flat ...hmmmm silap silap
cemerlang sudah hehehe


INFO:
Mohammad Ariza MalInd B. Misran
MS1212506391
S2BP3
SAINS  FIZIK

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Friday, 5 October 2012

Futsal is Awesome

HaloooooOOOOooooo

Memetik kata "Firdaus" cikebom cikebom hahahaa
Dah lama tak ber blog
Tetibe on demand pulok kt Twitter...!
So its begin..!


Futsal futsal futsal
Kat mana2x aku singgah mesti "eh sini ada court futsal ..?"

Sesampainya aku je kt Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Aku usha ada tak padang futsal
Ternyata ada tapi "Mati segan hidup tak mahu" cewaahh da lama x ber pribahasa
sejak tinggalkn BM hehe

Padang ada tapi "Bola"
Hampeh betul
So aku decide kumpul duit sorang 3rm then gi beli bola
Aku outing lepak Bahau membe aku cakap sana byk bola futsal
Aku pun gi...sampai je sana jumpa bola terus grab bayar then balik KMNS
Semangat punya pasal aku berlari balik bilik tukar baju..
Walaupon jam da 6.15 petang sambil bawak bola baru
Aku sampai je semua sorak "Reza...Reza"
Bangga jap la hehehehe

After that Kelab Sahabat ada wt Tournament Futsal
So aku pon nak join
Ada 4 team offer aku join team diorang
Hehe....

Tournament tu berlangsung 2 hari
Mcm2x aktiviti   ada
Lagu merepek pon ada
Futsal ni ada kategori Lelaki and Perempuan

Lelaki lawan perempuan sorak
Perempuan Lawan lelaki Gelak
Laka laka je diorang nih

Group E
Underage
*Team gabungan Freestyler + Kakom

Lamtoi
*Team Mrsm Serting

S1F united
*Team belasahan

PV=nRT
*Team aku...team biasa je

Group Stage
vs Underage 0-0
vs Lamtoi 0-0
vs S1F 3-0

Second Round
vs KAKOM 1-0



So x dpt gi next round
Tapi Team KAKOM tu belasah semua team 3-0...4-0...menang besar
Tapi aku x faham kenapa ngan team aku x boleh
Defend kental beb




Wednesday, 29 August 2012

Balik Kampung...Oooo..Oooo balik Kampung

HalOooooO HalooOOoooO....!


Selamat Hari Raya ,
Maaf Zahir & Batin ,

Happy eid Mubarak ,


Puasa tahun ni jauh dari family so tak terasa sekejap je dah 20 ramadhan
:(
Terawih alhamdulillah tak miss
hehe
Tapi puasa jauh dari JB ni lain sikit
ntah kenapa 2 minggu puasa aku tak selera buka minum air je
selalu juga kena marah dengan my mrs.reza @aqiladaud-twitter


Pejam celik tetibe da nak balik kampung beraya...
TAAPIIIII...!!!!
Ada UJIAN PERTENGAHAN SEMESTER haih


siang malam aku study da la puasa pulak tu
Tapi tak pe
setiap kejayaan memerlukan pengorbanan kan..?


UPS aku 1 minggu je
Last day khamis is Science Comp..

Orang lain sibuk revise aku relax je siap tidur lagi
Maklum lah malam tadi stay up...
Paper tu petang so aku tidur dari pagi smpai petang
Paper nak start baru bangun hehehehe
Penat je stay up rupenye paper kacang putih je
Balik bilik aku senyum memanjang macam orang menang loteri


Jumaat last day kat KMNS
Aku bangun dari tidur semangat mandi
siap2x pakai baju melayu..
Da siap je aku berlari gi bilik membe2x aku sambil nyanyi lagu raya
Semua bilik kat blok aku terjah provoke semangat raya kat diorang :)

Hari tu study sampai kul 12 je..jumaat kan
Bus HEP cakap sampai kul 2.30 so kena gi solat jumaat dulu
Tapi actually bagi kitorang hari tu xde makna pon
Study x masuk
Kepala terbayang bayang rumah


Asyik fikir duit raya...kuih raya,..nk jumpa kawan2x lama yg da sambung belajar jauh2x

2.30 kitorang naik bus

Lama jugak perjalanan ke JB
Akhirnya sampai kul 7 tepat...!

Tapi actually Puasa and raya tahun ni paling best
AKu puasa..raya dengan family baru :)
Family gf aku :)
Kitorang berkepit je dalam bus
eitttt jangan fikir bukan2x
Puasa kott tak buat pape pon just gurau mesra je :p






Monday, 4 June 2012

Assalamualaikum..!
Rasa da lame aku x update blog aku ni ..!


Haihhh life as a student  at Kolej Matrikulasi N9 ni sungguh happening.!!
Kadang2x ada jugak streesss :)
Dulu sekolah menengah asyik cikgu jew bagi notes and suap..
Now lecturer just give lecture and just ask us to do our own revise

Dulu kelas ada satu jew...kadang2x je gerak ke Lab
Now stiap mata pelajaran kena gerak dari satu tempat ke satu tempat :0
setiap Matapelajaran ada office sendiri huhhh

Time Orienstasi pelajar baru la paling sakittt
Bangun pukul 4 pagi wooooo
Muka sembab.....serabai da kena gi Surau...
Aktiviti pertama Solat subuh and kuliah...time kuliah tu la student Top up balik
tidur,..
Maklum la selalu tidur kt umah awal bangun lambat kt sini tidur lambat bangun awal :)))))


Nanti pagi2x abg2x Fasi...akan gegar bilik suruh bangun..
time tu la semua kepala hang bcoz terpaksa bangun..
Bergegas mandi..time ni la Toilet dipenuhi dak dak laki nk mandi
Ada yg mandi kt sinki bcoz takot lambat.. :))


Jumaat 1 jun 2012...
Last day Orientasi....
Da la aku terpilih Jadi wakil pelajar
Untujk Pembacaan Ikrar Pelajar


Semangat doe siap pakai baju melayu Full set lagi..!
Time ikrar ketar2x juga lutut tapi cover jee

Aku paling  bedekak time nyanyi lagu Negeri sembilan and lagu kolej...!
Aku x penah dengar and hafal then aku miming je la time tu...
Tapi Pengarah KMNS perasan yg aku miming
Dia senyum je...senyum bermakna =.='

Dia suruh cameraman focus kt aku..xx macam bengang pulak aku kn..!
siollll je kn
 i think thats all..!
 Hehe :) Byeeeeee ..!

Tuesday, 3 April 2012

Goodbye Blog and Facebook...! Hello Twitter :)

Rasanyewww da lama kotttt x update blog
busy study and so on !

Recently aku more active Twitter dr fb and blog.coz simple
Hhaha
Dulu bz meng-like,comment
Sape dpt like paling byk dia la hottt stuffff la sangatttt

Tapi skunk siapa punya tweet di RT(retweet) paling byk la paling hotsss
Bcoz tweet byk artiss2x...org2x ternama,,,cantikkk,,hensemmm huhuhu

Lagi 1 Fb byk Fake account
Twitter suma asli..original

Siapa yg kau nk follow..?
Aaron Aziz...Najib....?
Bush?
sume adeeeee :)

So the end of the story Goodbye FB and bloggg

say helllo to Twitter..!
:))))))
Just follow me @reyzamisran and i'll follow u back :))

Friday, 6 January 2012

Tahun Baru....Alam Baru...!

Selamat Tahun Baru 2012

Orang Kapir kata tahun ni Kiamat ...
Arghhh aku x percaya..:)
Azam Tahun Baru
-Kerja
-Sambung belajar
-Improve Skill Futsal
-Ambil lesen Kereta
-Kawin :)
Da lame jugak aku x update blog ni....da betul la tu Website dlm bahasa melayu...Laman Sesawang..da bersawang kott Blog aku hahaha...!

Kerja
Aku da start keje at City Square kt Royal Sporting house..!
Gaji..?
Bolehlaaa Kuar moto 125 Z bayar 5 bulan habis.....!


Keje sini masyuk bebbb..!
Ramai awek dtg,...!
Yg lawa...FuyOohhh terbaikkkkk..
Yg x lawa...perghhhhhh x Baikkkk seyh

Bole juga improve BI
Excuse me..!
Yes..No,,Thank you,, Alright hehehehe :)
Kat sini Aku kenal ramai kwn Baru
Ade Ika n Fadil (Cashier)
John,Milo,Chamy,Syamira ,Azman,Ira,Ayu and Liyana.. Aj yg same2x keje ngan aku...!

Ad la pengalaman pahit Manis Keje kt sini..
1st day helmet hilang park kt Persada..!

2nd Speaking kt cutomer cina yg balas aku dlm BM...
Speaking Malay kt Customer melayu yg balas aku dlm BI...
and Speking Malay and BI to customer India yg balas aku dlm bahasa India
Perghhh Stresssss :)


Aku Ingat gaji nk wat lesen Kete...!
Tapi aku da tukar niat...
Aku nk Beli Kasut Mercurial Superfly II...hahahaha
Da lame aku nk beli......


Keje ktr sini seronok semua jenis kasut..baju aku da try and byk yg lawa2x...!
Dapat gak pengalaman belajar Teknologi yg ade pada kasut Nike....!
hhehehe..!
Kasut ni mahal coz ade Teknologi yg Improve performance penggunanya...!
If ori terbukti la...If bazar Jb punya sorry to say..buang longkang la kasut tu.... :p

Mesti korang tertanya-tanya
Aku ni x nk sambung belajar ke..?
Gila kew x nk..!
Cita2x aku nk jd Pilot doe...
Selagi x tercapai selagi tu akan belajar... :)


Maybe after SPM Result kuar..aku apply TUDM..!
And if pass with flying colour aku akan ke UPNM...
If not..keje je la kt Royal Sporting House ni...

Tapi mintak2x la aku berjaya aminnnnnnnnn :)



Futsal...
Asyik kerja je..da x de mase main futsal..
And aku baru dpt tau 2 org dr team aku da main untuk team JOHOR...so chaiyookkkk
Yg lain Bz kerja...!
So nk gather main futsal balik semua da x de mase....haha
Da lame x main kebas kaki...sepak pon x reti :0


Pasal Kawin..!
Hmmmm
Tu still ??????????
Ade kew yg nk ngan Aku...?
Da la x hensem...
Miskin tapi CoOooooOOOllllLLL je..hehehe
Maybe Calon da ad Capital 'F'...



Tapi kita hanya mampu merancang tuhan yg menentukan..!
Harap2x jodoh kitorang berpanjangan ke jinjang pelamin..
Fewwwiitttt berangan je aku ni kan hahahaha


Orang kata
X salah berangan asal x sesat jalan...hehe