About Me

My photo
Johor bahru, Johor, Malaysia
Hye...! Just call me Reza.. im 19 currently @ Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan

Wednesday, 30 November 2011

Tokkk..! Tokkk,..! Room Service..!

Haih...seharian aku di bebel oleh Queen of my house mak aku la...

"Kau kemas bilik tu sebelum aku humban kt api "

Huh tu la ayat mak aku..!
Ganas x..?
Hmmm nk x nk aku kemas.....!
Buk gak habuk yg aku dpt ade la 1kg..hehehe

Kertas2x Yg x guna aku ikat kumpul letak 1 tempat...bila2x bole jual...
Baju2x lame aku yg da kecik..al maklum tuan badan de gemokkk hehe...!

Hampir 2 jam kemas akhirnya siap...!
Tengok jam da kul 5...OMG bola time...cepat2x aku kuar...senyap2x bawak motor g park...!
Hehe 7.30 baru balik...kena bebel ngan mak aku lagi..
Nasib badan....!

Tapi...! Abang sulung aku balik..aku pon buat la muka 10 sen...!
"Abg nk duit 40 nk bayar duit jamuan kelas...."
Zapppp 50 dye hulur...suke gile aku..hehehe

Betul la org ckp desebalik kejadian mesti ade hikmah...!

hehehehe...!

Tuesday, 29 November 2011

Penipu...!

Haaaaaa..! Awan kau kira mcm mane tadi 8-3..skunk baru 1 gol da jd 8-5 PenipuuUUUuu ...!

haish si Awan ni....!
main bola pon nk tipu nk jadi ape la...hahahaha

Awan x baik main tipu nanti kena tipu balik..hehehehehe
Awan.....Oh Awan..hahahahahhaa

Kimia @ Chemistry

Kimia Oh Kimia...!
Subject Paling WAJIB Bagi aku..!
Hehe..!

Harini SPM Subject Kimia...!
Ya allah ...!
Susahnya...!

Tapi membayangkan jasa Guru yg sabar mengajar aku yg sengal ni Pn. Masylinda
Tetap aku gagahi membaca,,,merevisi,,,hehehe
Chemist dr Pagi Ahad 7pg-12 malam....
Isnin 7pg-12 tgah hari.....10 malam - 5 pagi...!

Resulting Paper 1 :)
Paper 2 :)
Paper 3 :(

Hmmm da la susah..Haish...!
Tp aku buat apa yg terdaya...!
 Tgah Buat bole pulak terlelap 
Tambahan pulak, Time tu hujan lebat,,sejuk fuhhhhh syoOookk ...

sedar2x mase tinggal 45 minit...ha kelam kabut aku...!
Nasib baik siap...!
Aku baru nk wat report membe aku dr Sn 3,Sn2 da kuar dulu..
ish terasa bodo je aku stay lame2x...hehehhe

Hmmmm Jam menunjukkan 3.30 kertas Kimia 3 dikutip...
Mula la caci maki kertas..hahahaha
Kertas ni ape la...itu la ..ini la...x tau sendiri silap x wt revision awal2x... :)

Antara Soalan yg Ade dalam P3 Kimia :-
1. Rate Of reaction.....concentration...hehehe ok jek
2.Report-Insoluble salts..

Nampak je pekataan INSOLUBLE SALTS....arggHhhh Maksudnya ke laut la...hehehehehe
Tergerak hati nk baca...tp x tergerak nk baca..hehehehe

So resultnye,,,report ke laut.sorry pn. masylinda.....

Seperti hari2x biasa...
Balik je jalan kaki...
Asal jalan kaki je time balik ..hahaha
Da la hari Hujan....haish basah aku.
Nasib baik hari ni Zafir tumpang kn aku....!


Sampai Umah....adik aku bole pulak layan K-POP nk je aku hayun...
Aku da td kena Kimia POP(Pain On Paper)...sakit hati bila wat soalan yg kita x tahu..hehehe

Hmmm Conclusion....Kimia Senang Jika Belajar....Kimia Susah bila X belajar

Bukan Susah nk jd Susah....
Bukan Senang nk jd senang... :)

Adios amigos from Arieza O rayza

Sunday, 27 November 2011

Love is Cinta...!

Love is cinta...!
Perkataan CINTA amat penting dalam kehidupan semua org..
Cinta kpd Allah
Cinta kpd Keluarga
Cinta kpd Kawan
Cinta kpd org tersyg... :)

Cinta bg aku adalah semasa aku di sekolah rendah lg kt S.K.T.P....!
Mase tu darjah 6...!
Satu hari aku terpandang satu awek ni cun...meletop la jugak...!
Asal dtg skola aku cari dye...
asal da nampak je da la cukup then masuk kelas...!

Tiap hari aku nampak dye and nk dekati die tp malangnya...
Time tu badan aku mcm ikan buntal so x de confident lew

Aku just tgok dye dr jauh je..x confident..mesti nanti ad org cakap..
Da la gemok..pendek ade hati nk usha awek...
Mase berlalu dr awal tahun ke akhir tahun....!
1 hari tu..1st time aku dpt dekati dye dgn jarak yg paling dekat..
YahoOOoooOO mcm bulan jatuh ke riba...riba lebar nk tahan bulan biar stay je kt riba..hehehe
Dye suruh sign kt Kain....hmmm maybe nampak pervert tp aku sign kt peha dye..hehehehe
Sukanya aku sampai pastu senyum je....!

Tahun 6 berlalu...semua naik ke Tingkatan 1 ade yg ke STF...ke SIGS...ke EC dan mcm2x
Tp aku x tau si die ni skola mane...
Sampai satu hari aku nampak die kt bustop ngan mak die.kn form 1 skola ptg....! dlm kul 11 kottt...then nanti ade bus dtg ....hehe
Aku gi situ nk naik bus juga ..
Walaupon skola dekat tp tgah hari berjalan..ma aiii..lencun badan hamba

Stiap hari aku awal kuar just nk tgok dye kt bustop..hehehe
Sampai time form 3....kawan2x aku ajak gathering time raya...tau x...Die ade..wOooOOohhOoo...!
Tp aku senyap je..x usha dye just memandang kecantikan die dgn hati je hehehehe
And time ni badan aku da susut mcm mat gian hahahaha....x pecaya tanye la kawan2x aku dr form 1 - form3...
Then after that aku pon lupa cmne aku ade number die...!
Aku txt die..!
Start dari tu die byk cite ngan aku....tp syg die da ad boy so aku tunggu je.....!

Then ade satu hari dye cite ade dak KL usha dye...dye ckp nk reject dak tu..tp x pandai..
So..aku pon masuk la idea..."ape kata aku pura2x jadi bf kau...then kau ckp la ngan dak KL tu kau da ad bf..?" dye "ok".aku pon YaHooOo..haha

Hmmm time form 4 aku ok je ngan die,....kitorang siap gi buka puase bersama lagi tp ade ramai lagi la yg ikot..hehehe
Dye dok depan aku yawww
mcm candelight dinner....dye minum Bandung...hehe

Ade 1 je perangai dye yg aku pelik...time makan suka sepak kaki aku...
Tapi...sebab aku suka dye..hahh x pe EVERYTHING FOR YOU la syg...hehehe
Time form 5 pown ade buka puasa...dye la da janji nk pakai baju sama....mcm ni mula-mula
die tanya nk pakai baju ape...aku ckp putih...then die ckp ok kita pakai baju sama..hehe
Aku ok je.....sampai mase dye txt ckp x de baju yg warna sama ngan aku..hmmmm
So sweet kn..die makan depan aku lagi..hehehe suka...suka...suka...suka.


Tapi..Die terluka hati bila dye tau aku txt dgn kwn die...!
Aku menyesal sesangat and buat mcm2x tok dptkan hati die balik...!
Hmmm skarang masih dalam fasa memujuk..hehe
Thats all what is mean by Love is cinta
Love for me is just loving this gurl.
Cinta untukku adalah cinta nya pada ku....!

Saturday, 26 November 2011

Dunia Onlineku...!

Haish..!
Seiringan perkembangan era Gaming Online ni aku x terlepas dr terpengaruh dgn Game Online ni..1
Mcm2x jenis..CSO,MAT..Ryl..DOta...
Tapi byk2x jenis aku cuma minat Fifa Online 2 je sebab tu game bola...!
Aku minat sgt bola...ape2x bola didahulukan...pelajaran Diutamakan...!hehehe



Fifa Online ni best dpt Lawan dgn Org seluruh Dunia and dpt create team idaman...!
Contoh aku ade Team Manchester united Of Course....tp dlm tu ade Shay Given,,Messi,,Villa,,Drogba and byk lagi la star Player..!

Fifa Online 2 ni ade Komunity gak...sume org Malaysia...Chanel Malaysia..je
Hmmm tp sejak kebelakangan ni Aku da mula tertarik dgn game kt fb pulak..x tau la maybe bap da bosan
main Fifa yg asyik  lagging je kot..
Gamenye mcm Cityville,i am plyr,Zynga Poker hehehe...!



tp Aku da mula start minat Blackshot..!
Biarlah org nk kata ape..!
Org da main game ni bertaun aku baru nk main..so what..! hehehe
Tp Skunk SPM limitkn dulu main 1 jam je....hehe
Pas SPM aku tidur terus kt Cc tu nanti....hehehehehe
.......

Manchester United Di hati

Glory...glory man united...!
Glory...glory man united...!
Glory...glory man united...!

Manchester United siapa yg x kenal team ni mmg buta huruf.hahahahaha
Aku start minat tgok bola dr darjah 6 after abg2x aku paksa...!
Sebab time aku darjah 6 aku ni Gemuk,pendek,lembut kawan ngan pmpuan...x reti bersukan...!
Then after lame2x tengok bola and merasai ekspresi apabila Goal...!
Sungguh seronok..
hehehe

team Manchester United..!
Skuad bimbingan Sir Alex ferguson ni memang terbaik la kt dunia...!
Die pegang man utd da 25 tahun...bayangkan dr abg aku kecik sampai da kawin pown die yg handle Man utd...!
gile pro

Then..dia beli player yg underdog then transform pd STAR....!
mcm Cristiano Ronaldo....and ade jugak squad die yg menyerlah hasil tunjuk ajar di man utd mcm
Diego forlan,Beckham,C.ronaldo and Ben Foster....!

Tahun ni season 2010/11
Manchester da menang gelaran Liga ke 19 yg menobatkat mereka sebagai CHAMPION hahahaha..!
Tp Season 2011/12..
Haish
Manchester mula liga agak pincang dgn byk seri....Kalah di tgn Manchester City 6 gol....Itulah org kata karma setelah belasah Arsenal 8-2....!hehehe

Hmmm Nasib serupa juga dlm Liga Juara-Juara...asyik seri je...ha doiiiiiiii..!
Apelah..!
Tp Squad season ni mmg yg terbaik dgn kehadiran David de Gea dr Atletico Madrid di bahagian gawang

Phil Jones,Chris Smalling,Fabio & Rafael yg pulih dr kecederaan ditambah Pemain pertahanan yg berpengalaman sperti Rio ferdinand,Evra dan Johny evans...

Di bahagian Midfield ade Ashley young, Sir Ryan giggs,Carrick,Valencia & Nani sprinter Man utd and Kehadiran Chicaritooo dr Chivas yg mewarnai Man utd dgn gol2x berharga kemenangan untuk man Utd....!



Go...go Manchester United sampai bila2x Team ni aku sokong..!
Walaupon Jatuh ke liga Divisyen 2,Kalah mana2x competition..!
Manchester United  Ull always in my heart..hehehehehe..!

Manchester United 2011/12
David de Gea (GK)
Lindegaard (GK)
Thomas Kusczak(GK)
Patrice Evra
John O shea
Michael Carrick
Darren Gibson
Darreb Fletcher
Rafael & Fabio Da silva
Chris Smalling
Phil Jones
Tom Cleverly
Ashley Young
Nani
Valencia
Rooney
Chicaritoo
Berbatov
Frederico Macheda

#senarai akan berubah apabila Jendela Perpinadahan musim panas dibuka..!

JB 146 A 075

JB 146 A 075...!
Angka keramat utk aku..!
Penentu Masa Depan yg membawa aku kpd cita2x yg selama ni aku kejar which to be a Pilot..hehehe

SPM...!
Itulah yg aku sedang hadapi...!
Hari2x yg kulalui memberi aku pengalaman yg berbeza-beza...!

Hari 1 SPM
Sebaik langkah dibuka...Salam diberi...mohon restu mak aku...!
Dalam hati duppp..dapp..duppp.dappppp
Hanya tuhan yg tahu...!

Masuk sekolah masyaallah Semua muka pucat je nk jawab paper..!
And normal la 1st day BM....!
Kalau x lulus...naya badan..heehehe

Masuk dewan...dlm hati Ya allah betul ke aku da nk jawab SPM ni..cm x caye je....!
Sampai kt kerusi yg ditetapkan....berdiri dulu...then after di arah duduk baru duduk....!
Pappp kertas BM pengawas letak atas meja aku..!
Aku x sentuh kertas tu..berdebar...takut soalan yg keluar susah....!

Then Pengawas Peperiksaan bg arahan..1
''CALON BOLEH MULA MENJAWAB SEKARANG''
Zrupp ....Zraappp aku belek kertas tu....x de idea..
Dlm hati 'ya allah kenapa blank' aku pown guna teknik aku la nk cari idea...
Tido jap....tgah sedap tido ....Brappp pengawas dtg kejut and alhamdulillah aku dpt idea nk wt paper BM tuh...

Hari2x seterusnya Just nice ...Bi...Tassawur...Sejarah
Sampai hari ke4 ...hari tu Subjek Math...so aku mmg slalu bole jawab just focus paper 2...!
Jap agi paper 1 amik kau....15 soalan kot salah...semua tahu buat cuma careless.....haish...rugi2x..

Hari yg aku nanti2x kn Paper Agama...yahoOoooo..!
Aku jawab bersungguh-sungguh insyaallah dgn izin allah aku dpt keputusan yg baik..heheheh

Hmmm minggu kedua SPM..!
Minggu ni yg aku x tidur lena sebab paper Physics , Addmath...ya allah..!

Addmath aku sampai belajar dr pukul 8 pagi ngan membe aku dr Sekolah teknik JB yg pro addmath.....then sambung pukul 2 kt skola dgn ckgu Maryam (Pn.mary) ....then malam sambung lagi dgn Cikgu tusyen Balqis Omar..aku follow je...coz last cahnce aku nk study addmath...!
Alhamdulillah..add math aku improve Paper 1 dulu wt 10 soalan..skunk 21 soalan.....Paper 2 wt 5 soalan skunk 9..improve la jugak...hehehehe

Physics pulak....!
Bersengkang mata aku menelaah Physics.....!
Paper 1 :)
Paper 2 :s
Paper 3 :)))) 

Tp seksaan SPM belum tamat...!
Minggu ni 29.11.2011
Chemistry..and after that..yeayyyyyyyyyyyYYYY Im free but hanye tok 8 hari..sebab ade Paper EST pulok..haduiiii,....


Thats all about my life as a student....!

Jalan Kehidupan
Lahir Di Dunia -----> Sekolah Tadika------>sekolah rendah----->sekolah menengah----->Uni,matriks and mcm2x tempat sambung belajar----->kerja------>kahwin hehehehehehe

Wednesday, 9 November 2011

Debaran SPM

Haish Spm menjelma aku masih main bola..on9 lagi ape la nk jadi...!
Hmmmm..!
Study2x..its all about student life in school always face the book not always facebook..heeheh

JB 146 A 075 thats is my SPM number...!
10 subjek untuk SPM 2011
Bm
Bi
Sj
Pi
Math
Tassawur
Est
Kimia
Physics
Addmath

Hehe...tgok matapelajaran da gigil lagi nk jawab ketak lutut..oiiii